Waarom verkoopt een Amsterdams winkeltje alleen nog hamamdoeken van Happy Towels?

Geplaatst in: Hamamdoeken blogs | 0

Het buurtje rond de Czaar Peterstraat was tot voor kort een volksbuurt. De film Ciske de Rat werd er opgenomen. (Je weet wel, die met Danny de Munk.) De laatste jaren wordt het ene na het andere winkeltje geopend. Allemaal kleine winkels met gekke, pardon: authentieke producten. Bijvoorbeeld een winkel met alleen maar worsten (‘Of je worst lust’ staat er op het raam), een (stink)kazen-winkel, en een winkel gespecialiseerd in Ethiopische koffie.
 
Margo van Magazin met hamamdoeken
In het midden van de Czaar Peterstraat zit de winkel Magazin. In Magazin is alles fairtrade, van Nederlands ontwerp of lokaal gemaakt.
 
Sinds bijna een jaar verkoopt Magazin ook Happy Towels. Eerst lagen er een paar in een hoekje van de winkel. Dat werden er steeds meer…
 
De eigenaren van de winkel zijn Mirjam en Margo. Als ik Margo vraag wat de missie van de winkel is, antwoordt ze:

Ik wil laten zien dat duurzame en eerlijke producten ook mooi kunnen zijn

 
Magazin verkoopt vanaf het begin (drie jaar geleden) hamamdoeken van allerlei merken. Maar gaandeweg werden dat er steeds minder. Nu zie je bijna alleen nog hamamdoeken van Happy Towels in de winkel.
 
Benieuwd hoe dat is gekomen, vraag ik het Margo.
 
“Ik heb een zwak voor textiel. Hamamdoeken zijn mooi en handig. Ze vouwen klein op en ze zijn multifunctioneel. Ik gebruik hem ook als tafellaken en als picknickkleed.”
 
“Eerst verkochten we hamamdoeken van allerlei merken. Nu vooral Happy Towels. Dat komt door het goede verhaal van Happy Towels: het is fairtrade en een deel van de opbrengst gaat naar een liefdadigheids-organisatie. Ik vind het leuk dat Cor van Happy Towels direct contact heeft met de producent en de mensen achter het goede doel.”
 
“Cor van Happy Towels is heel gedreven in zijn relatie met Turkije en met de mensen daar.”
 
“Happy Towels zijn niet alleen een mooi product, maar het is ook mooi dat je met de koop iets kunt betekenen voor de mensen daar. En het is fijn dat het duurzaam geproduceerde hamamdoeken zijn.”

 
De Happy Towels gaan ervan glimmen, zoveel complimenten!
 
De hamamdoeken worden trouwens bewaakt door de hond van Mirjam, die Hummer heet. Hummer is ook dol op de zachte handdoeken….
 
 
Hummer pas op!
Hummer, pas op!
 
stapel hamamdoeken - oepsTe laat :)