Met de kinderen naar het buitenbad? Tip van een moeder: neem hamamdoeken mee!

Steeds meer mensen hebben een Happy Towel. Ik vind het altijd leuk te horen of de hamamdoek bevalt. Gelukkig hoor ik bijna altijd positieve verhalen. Laatst sprak ik met Francine, moeder van Jelmer (7) en Daantje (4). Francine woont in een Amsterdamse multicultiwijk en draagt vooral G-Star kleding. 

Dit is wat ze vertelde: “Op zomerse dagen is er maar één plek geschikt voor de kinderen: het openluchtzwembad. Dan gaan niet alleen mijn eigen kinderen, maar altijd ook wat vriendjes en buurtkindjes mee. En natuurlijk veel spullen:

  • badpakken en zwembroeken
  • zwembandjes voor de kleinsten
  • zonnebrandcrème
  • duikbrillen
  • opblaasballen
  • een tijdschrift voor mezelf (waar ik vervolgens nooit aan toe kom)

 

En natuurlijk heel veel lichtgewicht handdoeken

Vroeger sjouwde ik me een breuk, vooral op de terugweg, als de handdoeken nat, dus dubbel zo zwaar waren. Maar tegenwoordig neem ik een stapel hamamdoeken mee. Opgevouwen nemen die weinig plek in, en ze drogen snel. Maar ook kan ik de kids er helemaal in wikkelen nadat ze klappertandend uit het water komen. De hamamdoeken van Happy Towels zijn extra lang, ik geloof 2 meter, en ze zijn oersterk. Als het moet kan ik ze gewoon op 40 graden wassen, zodat de ergste diksap- en chocoladevlekken eruit gaan. Easy. En in de zon zijn ze zo droog, waardoor ze ook op de terugweg niet zwaar zijn. Laatst had één van de kinderen het knoopje uit een kwastje van een hamamdoek losgepeuterd. Toen heb ik Cor van Happy Towels een mailtje gestuurd. Hij heeft me geduldig uitgelegd hoe je een nieuw kwastje maakt. Topservice! Voor mijn kinderen vind ik die Happy Towels superhandig!”