LET OP: alle badjassen zijn tijdelijk in prijs verlaagd, van €65 naar €55 ♥

Waarom is de hamambadjas misschien wel jouw ideale metgezel?

Steeds meer mensen ontdekken het comfort en de veelzijdigheid van hamambadjassen, en het is niet moeilijk te begrijpen waarom.

Hamambadjassen, gemaakt van hamamdoek-stof, platgeweven van een mix van bamboe en katoen, zijn ontworpen om je zachtjes te omhullen na een verfrissend bad. Ze worden gewaardeerd door zowel mannen als vrouwen, in huiselijke omgevingen en in de luxe sfeer van een sauna. Daarom worden ze ook vaak saunabadjas genoemd. Maar wat maakt deze badjassen nu zo bijzonder?

  1. Lichtgewicht en Compact: Hun lichte en dunne structuur is een welkome verandering ten opzichte van de traditionele, zware badjassen. Dit maakt ze perfect voor reizen, omdat ze weinig ruimte in je koffer innemen. Reizigers met een voorliefde voor hygiëne geven vaak de voorkeur aan hun eigen hamambadjas boven de exemplaren die in hotels worden aangeboden.
  2. Sneldrogend: Een ander groot voordeel is de snelle droogtijd. Na elk gebruik kun je je hamambadjas eenvoudig wassen, en hij zal snel opdrogen, zodat je altijd kunt genieten van een fris en comfortabel gevoel. Of je nu thuis bent, in een hotel verblijft of aan het strand ligt, deze badjassen passen bij elke gelegenheid.
  3. Veelzijdig in Maten en Kleuren: Bovendien zijn hamambadjassen verkrijgbaar in verschillende maten, of je nu petite bent of ruim twee meter. Ook de kleuren zijn zorgvuldig gekozen om aan de voorkeuren van Noord-Europeanen te voldoen, zodat de kans groot is dat er een kleur bij zit die in je smaak valt.
  4. Geschikt voor diverse activiteiten: Het gebruik van hamamdoek-badjassen beperkt zich niet tot de badkamer en de sauna; je kunt ze ook meenemen naar het zwembad, het strand en andere ontspannende bestemmingen. In tegenstelling tot gewone badjassen, die zwaar worden als ze nat zijn, blijven hamambadjassen licht en comfortabel, waar je ze ook gebruikt.
  5. Hamambadjas of saunabadjas?: In de sauna is kleding verboden., behalve in het restaurant waar het juist verplicht is. Veel saunabezoekers dragen liever een ademende hamambadjas dan zo’n zwaar en dik exemplaar die je huid afdekt. Ze zijn dan ook geliefd bij saunabezoekers die na een rondje saunacabines en koudebaden in het restaurant een groene thee of gezonde smoothie nuttigen. Vandaar dat veel mensen ze als saunabadjas kennen.

Kortom, hamamdoek-badjassen zijn handig voor thuis, op vakantie, bij het zwembad, in de spa, op het strand of gewoon in je eigen comfortabele omgeving. Kies voor comfort, stijl en functionaliteit met een hamambadjas – jouw nieuwe favoriete metgezel.

 

Wie maken de hamamdoek-badjassen?

In het voorjaar stelde onze huiswever Metin me voor aan Nazmiye en haar man Veli. “Ze maken badjassen”, zei Metin erbij. Ze hebben een klein naaiatelier in hetzelfde dorp als Metin.

Een nieuwe collectie badjassen stond al een poos op mijn verlanglijst.

Een jaar eerder was ik bij verschillende naaiateliers geweest om te praten. Dat waren een soort fabrieken waar rijen jonge vrouwen (en een paar jonge mannen) zwijgend aan het werk zaten achter ratelende naaimachines.

Erg gelukkig zagen ze er niet uit.

De eigenaar was vooral bezig met geld verdienen, merkte ik

Wat een verschil met Nazmiye en Veli. Zij hebben een klein atelier waar de sfeer ontspannen is.

Ik laat ze een proefexemplaar van de hamambadjas zien. Ze pakken het vast en laten het stiksel tussen hun vingers glijden. Van capuchon tot achterpand, van schoudernaad tot mouweinde. En natuurlijk de zakken en de ceintuur. Ze hummen belangstellend.

Ik zie het meteen als mensen plezier in hun werk hebben; hun gezicht wordt zacht en ogen glimmen als ze er over vertellen

“We snijden elk stuk stof apart,” vertelt Veli. “We leggen niet alle stukken stof op elkaar om een stapel in één keer te knippen, want dan krijg je een foutmarge. Het is erg belangrijk dat de te hechten panden en mouwen van de badjassen precies met elkaar samenvallen. De zoom houden we aan op 3 cm. We naaien niet alles slechts met zigzagsteken aan elkaar, want dan kunnen naden na vaak wassen opengaan of rafelen. Om het stiksel van de badjassen goed te krijgen, naaien we elke naad vier keer. Vervolgens worden de naden weggewerkt achter biesjes. Dat alles verhoogt de duurzaamheid.”

Nazmiye vult aan: “Degene die deze badjas koopt, kan er gemakkelijk 10 jaar mee doen”

Als ik wil weggaan doet Veli een suggestie voor de manchet om de mouw mooier te laten vallen. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen.

Enkele maanden later heb ik de badjassen binnen. Ik ben erg tevreden met het resultaat. Wil jij de hamambadjassen ook bekijken? Dan kan dat hier:

Naar de badjassen