Van elke verkochte hamamdoek gaat €2,- terug naar Turkije, waar Happy Towels het project “Papa laat me naar school gaan” steunt.

 
 

 

Latife was 13 toen haar vader bij de schoolpoort stond

steun een goed doel met de aankoop van een hamamdoek van Happy Towels
‘Dit was je laatste schooldag. Je gaat je moeder helpen.’
 
Op het Turkse platteland is dat heel gewoon. Maar Latife was het slimste meisje van de school.
 
Met tranen in haar ogen keek Latife nog één keer om, terwijl haar vader haar hand vastpakte. Haar toekomst lag vast: het huishouden leren doen, jong trouwen en kinderen krijgen.
 
Ze droomde ze ervan om opnieuw naar school te gaan. Dankzij een beurs van het Turkse goede doel ‘Baba Beni Okula Gönder’ kwam haar droom uit.
 
Happy Towels wil meer Latife’s die kans geven. Daarom gaat een deel van de opbrengst van je hamamdoek naar dit goede doel.
 
 

 
 
 
 
[columns] [span6]
[/span6][span6]
[/span6][/columns]  
 
 

Wat is het goede doel “Papa laat me naar school gaan?”

[columns] [span6]  
“Papa laat me naar school gaan” is een bekend Turks goed doel om meisjes die om economische redenen of door familiedruk voortijdig van school gingen, opnieuw naar school te laten gaan. Soms worden meisjes om traditionele redenen van school gehaald, zoals bij Latife. Maar vaker is het een combinatie van economische redenen en traditionele opvattingen.
 
Lang niet iedereen die een studiebeurs aanvraagt, krijgt er één. Het is een hele eer als een meisje ‘m toegekend krijgt. Daarom zorgt de studiebeurs er voor dat de nu trotse vader zijn dochter wel naar school laat gaan.
 
Wat ook meehelpt is dat de beurs het mogelijk maakt dat ze boeken kan kopen en reiskosten betalen. Vaak is er geen school in de omgeving van het dorp waar het meisje woont (grote delen van Turkije zijn dunbevolkt). Met de studiebeurs kan een meisje als Latife met de bus naar een ander dorp gaan waar wel een school is.
 
[/span6][span6]  

 
[/span6][/columns][columns][span6] Door de campagne BBOG kunnen meisjes een beurs krijgen om naar de middelbare school te gaan. (Daarnaast verstrekt BBOG meisjes én jongens uit arme gezinnen een studiebeurs om naar de universiteit te kunnen.)
 
Op deze manier stimuleert BBOG meisjes als Latife om geschoolde, nadenkende en besluitvaardige individuen te worden. En natuurlijk is het belangrijkste dat vrouwen deel kunnen nemen aan het arbeidsproces en zo een sterkere sociale positie krijgen.
 
[/span6][span6]Papa laat me naar school gaan
[/span6][/columns]

 
Verder lezen:

 
 

 
Toon alle hamamdoeken winkelmandje