Van elke verkochte hamamdoek gaat ongeveer €2,- terug naar Turkije, waar Happy Towels het project “Papa laat me naar school gaan” steunt.Geef een toekomst met Happy Towels

Draag bij aan de opleiding van meisjes in Turkije door het kopen van een handdoek.

Veel meisjes in Turkije hebben om economische redenen moeite om hun opleiding voort te zetten. Ze verlaten op jonge leeftijd de school om te gaan werken en geld te verdienen.

CYDD meisjeOmdat dit onderwerp mij aan het hart gaat, en omdat kleine bedragen een groot verschil maken, doneer ik een deel van mijn winst aan dochters van gezinnen met economische problemen.

Met elke handdoek die je koopt, draag je bij dat een meisje haar opleiding kan voortzetten. We kunnen de meisjes een zonnige toekomst geven door hen onafhankelijk te maken.

Je kunt ook rechtstreeks doneren aan de “Papa laat me naar School gaan” campagne van de Vereniging ter ondersteuning van het moderne leven, die actief is in Turkije.

BBOG
CYDD logo

Çağdaş YaşamıDestekleme Derneği
(Vereniging voor de Ondersteuning van het Moderne Leven)

Adres: Yıldız Çiçeği Sokak No.:11 Etiler-Beşiktaş / Istanbul / Turkije IBAN : TR 8100 0670 1000 0000 6304 0492 (EUR)
SWIFT : YAPITRISXXX

Latife was 13 toen haar vader bij de schoolpoort stond
‘Dit was je laatste schooldag. Je gaat je moeder helpen.’

Op het Turkse platteland is dat heel gewoon. Maar Latife was het slimste meisje van de school.

Met tranen in haar ogen keek Latife nog één keer om, terwijl haar vader haar hand vastpakte. Haar toekomst lag vast: het huishouden leren doen, jong trouwen en kinderen krijgen.

Ze droomde ze ervan om opnieuw naar school te gaan. Dankzij een beurs van het Turkse goede doel ‘Baba Beni Okula Gönder’ kwam haar droom uit.

Happy Towels wil meer Latife’s die kans geven. Daarom gaat een deel van de opbrengst van je hamamdoek naar dit goede doel.

Goede doel Happy Towels
“Papa laat me naar school gaan” is een bekend Turks goed doel om meisjes die om economische redenen of door familiedruk voortijdig van school gingen, opnieuw naar school te laten gaan. Soms worden meisjes om traditionele redenen van school gehaald, zoals bij Latife. Maar vaker is het een combinatie van economische redenen en traditionele opvattingen.

Lang niet iedereen die een studiebeurs aanvraagt, krijgt er één. Het is een hele eer als een meisje ‘m toegekend krijgt. Daarom zorgt de studiebeurs er voor dat de nu trotse vader zijn dochter wel naar school laat gaan.

Wat ook meehelpt is dat de beurs het mogelijk maakt dat ze boeken kan kopen en reiskosten betalen. Vaak is er geen school in de omgeving van het dorp waar het meisje woont (grote delen van Turkije zijn dunbevolkt). Met de studiebeurs kan een meisje als Latife met de bus naar een ander dorp gaan waar wel een school is.

Door de campagne BBOG kunnen meisjes een beurs krijgen om naar de middelbare school te gaan. (Daarnaast verstrekt BBOG meisjes én jongens uit arme gezinnen een studiebeurs om naar de universiteit te kunnen.) Op deze manier stimuleert BBOG meisjes als Latife om geschoolde, nadenkende en besluitvaardige individuen te worden. En natuurlijk is het belangrijkste dat vrouwen deel kunnen nemen aan het arbeidsproces en zo een sterkere sociale positie krijgen.

Geef een reactie