Fijne sauna badjas kiezen? Lees dit eerst

Sauna badjas kiezen - 10 tips voor het kiezen van een geschikte badjas voor de sauna

In de sauna is in het restaurant het dragen van een badjas verplicht. Als je geen misser wil kopen, heb ik hier wat tips.

10 tips voor het kiezen van een geschikte sauna badjas

Wanneer je op zoek bent naar de meest geschikte badjas voor naar de sauna, zijn er enkele dingen waar je op moet letten. Hier zijn enkele tips om de beste sauna badjas te kiezen:

  1. Kies de juiste materiaal: Het materiaal van de badjas is van groot belang bij het kiezen van de beste sauna badjas. Katoen, bamboe of linnen zijn bijvoorbeeld stoffen die goed ademen en snel drogen.
  2. Pasvorm: Zorg dat je de juiste pasvorm kiest voor jouw lichaam. Een te strakke badjas is oncomfortabel en te losse badjas biedt je niet genoeg warmte.
  3. Gewicht: Het gewicht van de badjas is ook van belang. Als je met de fiets komt is een dunne badjas compact opvouwbaar en daardoor gemakkelijk mee te nemen. Heb je het snel koud in de sauna? Dan bieden zwaardere badjassen meer warmte.
  4. Stijl: Er zijn verschillende stijlen badjassen beschikbaar, zoals kimono-stijl, wafelstof en met een capuchon. Kies een stijl die past bij jouw smaak en behoeften.
  5. Lengte: De lengte van de badjas is ook van invloed op je sauna-ervaring. Een korte badjas kan comfortabeler zijn voor dagelijks gebruik, terwijl een langere badjas warmer is.
  6. Mouwlengte: Net zoals de lengte van de badjas, kan de lengte van de mouwen belangrijk zijn. Lange mouwen bieden meer warmte, terwijl kortere mouwen meer bewegingsvrijheid bieden.
  7. Kleur: Kies een kleur die past bij jouw smaak en persoonlijkheid. Sommige mensen staat een olijfgroene badjas mooi, anderen dragen liever donkergrijs.
  8. Capuchon: Een badjas met capuchon kan extra warmte bieden aan je hoofd en de nek, wat prettig is als het guur weer is en de sauna een buitenruimte heeft.
  9. Zakken: Zakken in de badjas zijn handig voor het opbergen van kleine voorwerpen zoals je telefoon, sleutels of een bril.
  10. Kies een dunne badjas: Kies een dunne badjas omdat die sneller droogt dan een dikke badjas. Hierdoor blijf je koeler in de warme en vochtige omgeving van de sauna.

Bonustips voor de beste saunabadjas

Veel sauna’s hebben een buiten. Meestal een groene tuin of zonnig terras. En buiten kan het koud en guur zijn. Dan is een badjas met capuchon fijn om je hoofd en nek warm te houden.

Een andere reden om voor een dunne badjas te kiezen voor gebruik in de sauna, is dat hij minder nat wordt en sneller droogt dan een dikke badjas. Zo blijf je comfortabel en koel tijdens je sauna-sessie.

Mocht je ’toevallig’ op zoek zijn naar misschien wel de beste sauna badjas, neem dan even een kijkje.