Plechtige Turkse onderscheiding voor Happy Towels

Foto happy towels in de krant rood filter
Zoals je weet, steunt Happy Towels een goed doel: studiebeurzen voor arme meisjes in West Turkije. Een deel van de opbrengst van Happy Towels gaat daar naartoe.

Want vaak gaan meisjes daar op hun 14e van school. Omdat hun ouders arm zijn. Ook hebben veel ouders traditionele ideeën over de toekomst van hun dochter.

Zelfs als hun dochter de beste is van de klas


Gelukkig kan zo’n meisje een studiebeurs krijgen van het project Papa Laat Me Naar School Gaan.

Als ik (Cor van Happy Towels) de wever bezoek, ga ik altijd even langs bij het kantoor van het goede doel. Thee drinken en vragen hoe het gaat.

De laatste keer verliep anders dan ik had verwacht. Ik kreeg een plaquette en kwam in de krant.

Dit is het artikel – met daaronder een Nederlandse vertalingkrantenartikel Happy Towels

Klik op de afbeelding om het hele artikel te zien (Turks).

(O ja, de organisatie achter het project Papa Laat Me Naar School Gaan heet: Vereniging ter Ondersteuning van het Moderne Leven.)

BEDANKJE VOOR NEDERLANDSE TEXTIEL­ONDERNEMER

De Vereniging ter Ondersteuning van het Moderne Leven (ÇYDD), afdeling Denizli, heeft een plaquette uitgereikt aan de Nederlandse textielondernemer Cor Sandburg die sinds twee jaar aan 10 meisjes een beurs geeft.

De voorzitter van de Vereniging, mevrouw Ümran Aygün, zei: “Het goede doel waarvoor ÇYDD zich inzet, krijgt ook in het buitenland steeds meer erkenning.

ÇYDD, afdeling Denizli, schonk een plaquette aan de Nederlandse Cor Sandburg om hem te bedanken voor de beurzen die hij mogelijk maakt sinds in december 2014. Cor Sandburg, die in Amsterdam woont, laat voor zijn bedrijf Happy Towels in Denizli hamamdoeken maken, die hij verkoopt in Europa. Zo draagt hij ook bij aan de Turkse economie.

De voorzitter van de Vereniging in Denizli, mevrouw Ümran Aygün, vertelde ons:

Cor Sandburg bezocht twee jaar geleden ons kantoor voor het eerst. Hij was benieuwd naar het werk van ÇYDD. Sindsdien financiert hij beurzen voor meisjes doordat hij een deel van de opbrengst van de textielproducten in Nederland met de vereniging deelt. Hij zei dat hij de steun voor de meisjes verder wil uitbreiden.

Toen we Cor vroegen waarom hij de scholieren steunt, antwoordde hij dat hij een gelukkig mens is, en dat zijn leven materieel geen grote moeilijkheden kent. Hij beseft dat niet iedereen gelijke kansen heeft en daarom wil hij met zijn bedrijf zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen.

Sinds zijn eerste bezoek aan onze vestiging heeft Cor Sandburg na elke verkoop van zijn producten, een deel van de winst op de rekening van onze vereniging overgemaakt. En elke keer als hij in Turkije is, bezoekt hij onze vereniging. Cor Sandburg heeft met zijn steun al twee jaar mogelijk gemaakt dat 10 meisjes naar het lyceum gaan. Dit is een voorbeeld van hoe de jeugd een mooie toekomst kan worden gegeven. De inspanningen van ÇYDD hebben ertoe geleid dat haar diensten aan de gemeenschap ook buiten van de grenzen van Turkije erkenning krijgen. Cor Sandburg heeft de missie en de visie van ÇYDD goed begrepen. Hij waardeert onze goede wil en onze werkzaamheden, en met zijn steun helpt hij ons bij in het creëren van een mooie toekomst voor de meisjes.

We zijn blij en trots op onze samenwerking. Wij dankten hem hartelijk namens de meisjes.


De Nederlandse textielondernemer Cor Sandburg zei trots te zijn dat hij de meisjes met hun opleiding kon steunen: “Onderwijs vind ik erg belangrijk. De werkzaamheden van het bestuur vanÇYDD maken veel indruk op mij. Daarom wilde ik de scholieren steunen. Sinds twee jaar probeer ik deze vereniging zoveel als ik kan te ondersteunen. Ik vind het mooi dit te mogen doen.

Melihat Altinoluk


De jongeren op de foto zijn studenten die ook een beurs krijgen van deze organisatie. De scholieren staan er niet op. De vrouw rechts met bril is mevrouw Ümran Aygün, de onvermoeibare voorzitter van de vereniging.Verder lezen: