Wakker worden in de natuur: is een badjas eigenlijk onmisbaar bij kamperen?

zwarte badjas

Wakker worden met vogelgeluiden, ritselende bladeren of een kabbelende rivier. Dáár kan ik echt naar uitkijken.

He-le-maal niets hoeven.

Geen vergaderingen, memo’s, e-mails of andere verplichtingen.

En vooral géén wekker.

Na het ontbijt misschien even zwemmen of een wandeling. Daarna douchen en een kop koffie met een goed boek.

Eén van mijn meest gekoesterde kampeerartikelen is mijn badjas

Die draag ik om de haverklap:

  • Als ik ’s nachts naar de wc moet
  • ’s Ochtends als ik opsta
  • Naar de douches
  • Als ik heb gezwommen en er staat een fris briesje
  • ’s Avonds met zonsondergang bij de rivier

Als ‘meneer Happy Towels’ heb ik het geluk dat ik zelf mijn ideale badjas kan bedenken

Gemakkelijk is dat niet, want er zijn zóveel keuzes. Dit zijn de keuzes die ik heb gemaakt:

Ik denk dat je eerst moet kijken naar het materiaal waarvan de badjas is gemaakt. Veel badjassen zijn geweven van polyester. Dat is goedkoop materiaal, gemaakt uit aardolie. Zelf hou ik er niet van, want het maakt de badjas onnatuurlijk en zweterig. Ik heb gekozen voor materialen van natuurlijke oorsprong, bamboe en katoen. Dat voelt natuurlijk en is ademend.

Dan de maat. Hij moet goed dichtvallen, niet te kort of te lang zijn en fijn zitten. Ik hou van op of net boven de knie; korter is niet fijn en langer soms onhandig. De badjassen van Happy Towels zijn verkrijgbaar de maten S/M of L/XL en de jaspanden hebben we breder gemaakt dan vorige keer.

Tenzij het héél koud is, hou ik van een lichtgewicht badjas die weinig ruimte inneemt. Dat maakt ’m compact opvouwbaar waardoor er genoeg plek in de koffer overblijft voor de rest. En hij droogt snel, wat fijn is als je op doorreis bent.

Badjassen met een capuchon vind ik prettig om je hoofd en hals warm te houden. Als je bijvoorbeeld ’s avonds met je vrienden zit langs de rivier, en het wordt frisser, dan kun je het gesprek voortzetten door je badjas over je badkleding aan te doen zonder terug te hoeven naar de tent. Koelt het nog meer af, dan trek je de capuchon over je hoofd.

Een badjas met zakken is natuurlijk handig voor het opbergen van kleine spullen zoals een telefoon, sleutels of je zonnebril. 

Ten slotte is de kleur natuurlijk een belangrijke beslissing. Als je van donkere kleuren houdt, kun je kiezen voor kleuren zoals antraciet of marineblauw, en als je van sprankelende kleuren houdt, kun je kiezen voor kleuren zoals mintgroen, roze of grijsblauw.

Vind jij een badjas ook onmisbaar op vakantie? Of los jij het anders op?

Als je de badjassen wil zien, dan kan dat hier:

Bekijk de badjassen

Ben je het eens met mijn keuzes? Hoe ziet jóúw ideale badjas eruit?

Heb je ideeën om de badjas nog beter te maken? Wil je ’t me dan laten weten? Dan kan ik je input verwerken in de volgende productie.

Vriendelijke groet,
Cor Sandburg
CHO (Chief Happiness Officer) @

Logo Happy Towels mini

 

naar beneden wijzende hand

Vakantietip: onze ‘gewone’ handdoeken van 110 x 60 cm zijn superhandig in de campingdouche. Lichtgewicht, dun en sneldrogend.

En ze nemen vrijwel geen plek in in je koffer.

Bekijk de kampeer-handdoeken