Zijn antwoord maakte ons aan het lachen

Voorzitter-van-CYDD-en-ik filter

Zoals je weet, steunt Happy Towels een goed doel. Maar hoe goed is dat doel nou precies? Om daar meer over te weten, bezocht ik het regionale kantoor in de stad Denizli. Ik sprak met de voorzitter van de vereniging, en vroeg haar honderduit. Voldaan over de antwoorden verliet ik na een uurtje het kantoor.


Later zag ik dat ze háár weergave van ons gesprek in het Turks op Facebook had gezet.

Ehm…

Dit is de vertaling van het verslag dat de lokale voorzitter van ons gesprek maakte

“Vandaag ben ik er opnieuw trots op dat ik deel uit maak van de Cagdas Yasami Destekleme Dernegi (CYDD: Vereniging ter Ondersteuning van het Moderne Leven). De Nederlandse heer Cor Sandburg heeft vandaag onze afdeling bezocht. We hebben interessante en persoonlijke gedachten uitgewisseld. Het was fijn om ons gesteund te voelen. Zijn nieuwsgierigheid en interesse in onze vereniging bewijst ons dat we met de juiste dingen bezig zijn.

De heer Sandburg was in Denizli voor textielzaken. Hij vertelde dat hij in een speelfilm had gezien dat er op het Turkse platteland veel onderwijsproblemen zijn. Het logo en het verhaal van ons project Papa laat me naar school gaan, raakte hem.

Op mijn vraag waarom hij had gekozen schoolgaande meisjes via CYDD te steunen gaf hij een antwoord dat ons aan het lachen maakte. Hij vertelde dat hij aan een vriend had gevraagd wat voor organisatie CYDD is. Het antwoord geeft ons voldoening. De vriend had geantwoord dat het een nette vereniging is.

Zijn sympathieke nieuwsgierigheid en de moeite die hij deed om Turks te spreken en te begrijpen, zullen een leuke herinnering blijven. We danken hem voor zijn beleefde bezoek.”Dit is het originele Facebook-bericht:FacebookLater schreef ze nog dit: Ontvangen Beste Cor, wij hebben uw studiebeursgift ontvangen. Heel veel dank. We zullen uit uw naam één van onze meisjes ondersteunen. Ik wens u en uw gezin, en uw leuke zoontje veel liefde toe. Hopelijk zien we elkaar weer snel….