Hoe regel je een shoot met hamamdoeken en een fotomodel?

Hamamdoeken modellenshoot Barbie Ken

De modellen kijken me verwaand aan vanaf de website. Ik scrol nog wat verder. De Istanbulse fotograaf heeft me een link doorgestuurd van een flashy modellenbureau. Of ik even een keuze wil maken. Ik heb echt geen idee. Ze zien er allemaal perfect uit. Eigenlijk té. Hoe kan ik tussen ze kiezen? Gelukkig schiet me […]

Als je mensen ontmoet die hun werk met liefde doen, zoals badjassen maken

Badjasmakers met badjas

In het voorjaar stelde wever Metin me voor aan Nazmiye en haar man Veli. “Ze maken badjassen”, zei Metin erbij. Ze hebben een klein naaiatelier in hetzelfde dorp als Metin.

Een nieuwe collectie badjassen stond al een poos op mijn verlanglijst.

Een jaar eerder was ik bij verschillende naaiateliers geweest om te praten. Dat waren grote hallen waar rijen jonge vrouwen en een paar jonge mannen, zwijgend aan het werk zaten achter hun ratelende naaimachine.

Erg gelukkig zagen ze er niet uit

Fijne sauna badjas kiezen? Lees dit eerst

Sauna badjas kiezen - 10 tips voor het kiezen van een geschikte badjas voor de sauna

In de sauna is in het restaurant het dragen van een badjas verplicht. Als je geen misser wil kopen, heb ik hier wat tips.

10 tips voor het kiezen van een geschikte badjas voor de sauna
Wanneer je op zoek bent naar de perfecte badjas voor jouw sauna-ervaring, zijn er enkele dingen waar je op moet letten. Hier zijn enkele tips om de juiste badjas te kiezen voor de sauna.